Diaplan Prophylax®

Diaplan Prophylax® draagt bij aan het herstel van de vocht en elektrolyten balans.

De kalversterfte tijdens de eerste levensweken na de geboorte is in Nederland 15%, waarbij driekwart veroorzaakt wordt door darm problemen. Reden is vaak een onvoldoende weerstand.

Verzwakte kalveren zijn vaak aanleiding voor hoge behandelkosten of zelfs sterfte. Diaplan Prophylax is een eipoeder, rijk aan natuurlijk Immunoglobuline. Immunoglobulinen worden door het dier zelf aangemaakt als reactie op een infectie. Het immunsysteem heeft enige tijd nodig om het virus dan wel de bacterie te kunnen bestrijden. Voor het kalf duurt dit over het algemeen iets te lang en daarom is het aan te raden deze Immunoglobulinen als aanvulling op het voer toe te dienen.

De lagere behandelkosten en hogere groei door de preventieve aanpak leiden tot meer opbrengs.

Gebruiksinstructie:

Vanwege het hoge gehalte  van Enterococcus faecium NCIMB 10415 (E 1705) en Vitamine  D3 vergeleken met totaalvoeding mag dit aanvullende diervoeder alleen gevoerd worden aan kalveren tot 6 maanden en niet minder dan 2% en niet meer dan 13.2% van de dagelijkse hoeveelheid voer.

Bij kans op, gedurende, of na darmstoornissen wordt het aanbevolen eerst uw dierenarts te raadplegen.

Voederaanbeveling: Preventief: 20 g = dagelijks 1afgemeten maatlepel gedurende de eerste 2 of 3 weken in de melk (vervanger).