BEHANDELEN MET DETOX PLAN BIJ AANWEZIGHEID FIPRONIL

 

Nu we in Nederland het schandaal hebben over het gebruik van Fipronil is er behalve het wachten, ruien of opruimen van de in aanraking gekomen dieren een andere optie. Binnen Agraplan Farmaca zijn veldtesten gedaan met Detox Plan, een aanvullend diervoeder, bestaande uit etherische oliën. Detox Plan ondersteunt de reinigende werking van de lever waardoor Fipronil versneld het lichaam verlaat.

Bij een aantal getroffen pluimveehouders van Agraplan is Detox Plan ingezet. Deze bedrijven zijn 5 dagen behandeld en het Fipronil gehalte bleek met de helft gedaald te zijn in de eieren. Zonder behandelen wordt Fipronil tot ongeveer 6 maanden in het buikvet opgeslagen. Zeker voor bedrijven die net tegen de toegestane hoeveelheid Fipronil aanzitten zou dit een goede oplossing kunnen zijn.

Mocht u als pluimveehouder meer over Detox Plan willen weten of het willen gebruiken dan kunt u contact opnemen met een van onze pluimveeadviseurs of dierenartsen. Wij zijn te bereiken per telefoon op nummer 088-015 66 77 of per email op info@agraplan.nl.